Zöldkagyló kapszula
Hogy a
szárazföldön is olyan
könnyű legyen
a mozgás, mint a vízben
A zöldkagyló akkor keltette fel a tudomány figyelmét, mikor az új-zélandi őslakosok életkörülményeit vizsgálták. Kiderült, hogy a tengerparton élő maorik körében ismeretlen a reuma. Egészen magas kort értek meg úgy, hogy ízületeik mindvégig rugalmasak maradtak, szemben a szárazföld belsejében élő lakossággal. Az ok a bőséges kagylófogyasztás.
Az újzélandi taréjos zöldkagyló gyógyászati felhasználás szempontjából 1972-ben a rákkutatás kapcsán is az érdeklődés középpontjába került. A kagylóval kezelt rákos betegek azonban nem mutattak szignifikáns gyógyulást, ugyanakkor a kutatók számára egyértelművé vált, hogy azok, akik ízületi gyulladásban is szenvedtek, a kagyló alkalmazását követően látványosan jobban érezték magukat.
A világszerte meginduló kutatások során tudományosan is bebizonyították, hogy az új-zélandi zöldkagyló (Perna canaliculus) szokatlanul nagy arányban (több mint 13%) tartalmaz glukozaminglikánt (GAG), amely az ízületek működéséhez elengedhetetlen kenőanyag egyik legfontosabb alkotóeleme. Kovasav tartalma pedig a csontokat és a kötőszöveteket erősíti. Továbbá vitaminok (C,E, B6, B12 és folsav), ásványi anyagok (kalcium kálium, magnézium) és fontos nyomelemek is vannak benne, emellett rendkívül gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatása közismert.
Manapság a mozgásszervi betegségek prevenciójában és terápiájában a kagyló készítményeket az egyik legfontosabb természetes eredetű, igen hatékony és mellékhatásoktól mentes alternatívaként tartják számon a teniszkönyöktől az időskori kopáson át a gyulladásos, reumatikus panaszokig terjedő esetekben.
A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem képes előállítani, elengedhetetlenné válik annak rendszeres pótlása. A glükozamin kis mennyiségben a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek, azon belül is a kagylók, főként az új-zélandi tarajos zöldkagyló jelent, mivel a kékkagyló fajták és egyéb kagylófélék nem rendelkeznek ilyen hatással.
Forrás: www.paramedica.hu
120 db kapszula .....7.625,- Ft. Brutto
...7/2004.
(IV. 26.) ESzC..3sM
rendelet 6.§ (2)
bekezdése értelmében az
étrend-kiegészítő
jelölése, megjelenítése
és reklámozása során tilos
a termékeknek betegséget megelőző vagy
gyógyító hatást
tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra
utalni. Ennek fényében a forgalmazó
cég nem tulajdonít a termékeknek a
betegséget megelőző, vagy
gyógyító hatást. A
termékek használata a szervezet
öngyógyulását
erősíti, és nem helyettesíti a
szükséges
orvosi kezelést. Ha
Ön gyógyszereket szed, az orvossal való
konzultáció nélkül ne hagyja
el őket, és semmiképpen sem egyik
napról a másikra.
© 2008-2019 Zirkonia
Bt