Spirulina-Chlorella tabletta
A "vízi zöldség"
A 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény a halak eledeléből vált űrhajóskoszttá.
Spirulina
Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. A Spirulina "alga" köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik.
Prokarióta, azaz nem rendelkezik körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek, "tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé.".
A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak.
A Spirulina természetes körülmények között trópusi és szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és szárított csipszet árulták mindenfelé a piacokon.
Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről, ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert.
Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől. Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában.
Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek. Máshol mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Az biztos, hogy szinte az összes ételkiegészítőket gyártó cég terméklistáján szerepel, így nem meglepő, hogy előnyeiről sokat olvashatunk. Fogyasztása vitaminhiányos vagy egyoldalú táplálkozás esetén valóban indokolt lehet.
A
SPIRULINA várható főbb
hatásai
- Normalizálja a bélflórát, antibakteriális hatású
- Csökkenti a vérnyomást
- Megelőzi a szabadgyökök megjelenését
- Csökkenti a lipid- és a koleszterinszintet, helyrehozza a koleszterináz aktivitását
- Erősíti az immunrendszer működését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek elősegítik a hulladékok eltávolítását a szervezetből, antigéneket tartalmaz, melyek az AIDS ellen küzdenek
- Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek
- Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását (meddőség)
- Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét
- Erős lúgosító hatású
- Könnyen emészthető vasforrás
- Q10-hez hasonló coenzim van benne, mely az ételből energiát nyer, és elosztja a szervezet minden egyes sejtjébe
- Képes visszaadni a sejtek energetikai memóriáját, a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget
A 21. század csodaélelmiszere
Ez a "vízi
zöldség"
több mint 100 éltető anyagot tartalmaz:
vitaminokat, ásványi sókat,
fehérjéket.
Szakemberek szerint 1gramm
spirulina por
értékes anyagok tekintetében 1kg
zöldségfélének felel meg.
Tökéletes
helyettesítése a fogyókúra
miatt kihagyott vacsorának.
Megszokott
vacsorája helyett fogyasszon 1,5kg
zöldségfélét! = 4db spirulina
tabletta
Cukorbetegek is fogyaszthatják!
Magas
az A-, B-, C-, D-, E- és
K-vitamintartalmuk. A B 12
-vitamin ritka a
növényi élelmiszerekben, az
algában ezt is megkapjuk. A sokféle vitaminnak
köszönhetően jó a sejteket
vitalizáló és immunerősítő
hatása.
Béta-karotin-, klorofill- és szelén
tartalmuk miatt szabadgyökfogóként
fontos szerepet töltenek be az
érelemeszesedés
késleltetésében, a szervezet
ellenálló
képességének
megerősödésében és a
rák megelőzésében. Olyan
szénhidrátot tartalmaz, amely védi a
szervezetet a nehézfém-tartalmú
mérgek (stroncium, kadmium, plutónium,
bárium)
felszívódásától.
Kimagasló az ásványianyag-tartalmuk:
sok vas, foszfor-, kálium, kalcium, magnézium-,
cink van bennük. Bórtartalmuk közvetve
szerepet játszik a kalcium- és a
magnézium-anyagcsere
szabályozásában. A bennük
lévő zsírsavak csökkentik a
vér zsírszintjét,
mérséklik a vérlemezkék
összecsapódását,
kismértékben növelik a védő
koleszterint (HDL) és
értágító
hatásúak. Lassítják az
érelmeszesedést, és csökkentik
a vérnyomást.
Ha fél
órával az étkezés előtt
esszük, fehérjetartalmuk
következtében az agy
éhségközpontjába jelek
érkeznek, jóllakottságérzet
kerít hatalmába.
(Forrás: internet,
Naturpharma)
Chlorella
A chlorella egy
smaragdzöld színű
algafajta.
Az algák egyszerű
felépítésű, elsősorban
vízben élő növények. Könnyen
emészthető, tökéletes
összetételű tápanyagok.
Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot
és nyomelemet tartalmaznak.
Különösen a jód- és
káliumtartalmuk magas.
A chlorellában nagy mennyiségben található klorofil, mely dezodoráló, regeneráló és baktériumellenes szer. Elsősorban Japánban és Thaiföldön alkalmazzák előszeretettel. Napjainkban a felhasználása jelentősen megnövekedett hazánkban is, mert a szennyezett és stresszes életvitel hatására az emberi szervezet több betegségnek van kitéve. A Chlorella a vitaminok tárháza. Legmagasabb arányban a B-vitaminok vannak jelen, de előfordul még C-, valamint E vitamin is. Ezek az anyagok stimulálják a vörös vérsejtek termelődését, mely javítja a szövetek oxigénellátottságát, valamint az anyagcsere folyamatokat. Nagyobb koncentrációban tartalmaz biológiailag kötött ásványi anyagokat, mint például foszfor, kálium, magnézium és kalcium. Magas rosttartalma magához vonzza a belekben található nehézfémeket, így méregteleníti a szervezetet.
A fentebb említett
vitaminok mellett tartalmaz
még A-vitamint és linolénsavat.
Mivel teljes értékű
fehérjéket tartalmaz, így a vegetáriánusok
az aminosavak pótlására
könnyen beilleszthetik étrendjükbe.
Forrás: www.nepgyogyaszat.hu
Br. ÁR: .....150 db......4.920,- Ft..
...7/2004. (IV. 26.) ESzC..3sM rendelet 6.§ (2) bekezdése értelmében az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a termékeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Ennek fényében a forgalmazó cég nem tulajdonít a termékeknek a betegséget megelőző, vagy gyógyító hatást. A termékek használata a szervezet öngyógyulását erősíti, és nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést. Ha Ön gyógyszereket szed, az orvossal való konzultáció nélkül ne hagyja el őket, és semmiképpen sem egyik napról a másikra.
© 2008-2019 Zirkonia Bt.