Herba Brill®

Mert az egészség természetes

 • Főoldal
 • Rólunk
 • Akciók
 • Üzleti lehetőségek
 • Lazacolaj és kapszula

  Természetes Omega3 forrás

  Az eszkimókat, Grönland lakóit a Föld legtöbb húst fogyasztó népének tartják és mégis közöttük a legkisebb a halálos kimenetelű szívbetegségek előfordulása. Táplálkozási szokásaikat kutatva arra a következtetésre jutottak, hogy szinte kizárólag az Északi- tenger halait fogyasztják (lazac, makréla, hering). Ezek a halak növényi planktonokkal táplálkoznak, amelyek gazdagok Omega-3 zsírsavakban, ilyen formán az Omega3 zsírsavak a halzsír fő összetevői. A hal olyan anyagokat tartalmaz, amelyek értékesek az ember egészségére. Tehát a titok a hal húsában rejtőzik. A káros koleszterin (LDL) a vérükben nagyon alacsony, a hasznos (HDL) pedig igen magas. Ki kell emelni azt is, hogy az eszkimók nem fogyasztanak finomított cukrot. Az eszkimók tápláléka gazdag EPA és DHA, valamint más halolajokban.


  A tengeri ízeket kedvelők számára lényegesen kedvezőbb áron és nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre a 250 ml-es norvég lazacolaj. Olaj formájában könnyebben tudunk nagyobb mennyiséget bevinni szervezetünkbe, gyorsabban élvezhetjük a telítetlen omega 3 zsírsav jótékony hatásait.

  A kutatások azt mutatták, hogy ezen tápanyagok fogyasztása 50%-al csökkenti a szív és érrendszeri betegségek megjelenését. Az Omega-3 zsírsavak hatásának mechanizmusa többszörösen jelentős. Mindkét sav - az Omega-3 összetevői - gátolja a trombociták felszaporodását, amivel csökken a vérrögök képződésének és a szíverek elzáródásának valószínűsége, ezzel megelőzve a szívinfarktust és az agyvérzést. Csökkentik a magas vérnyomást, védve az artériákat a lerakódások képződésétől. Biztos és ellenőrzött gátat szabnak az összesített vérzsírszint növekedésének (trigliceridek). A legújabb kutatások azt mutatták, hogy amennyiben csökken a finomított cukor fogyasztása, és 1000 mg Omega-3 zsírsav készítményt elfogyaszt - megelőzhetők a szívbetegségek és normalizálódik a triglicerid szint 75%-kal. Sok kardiológus javasolja az Omega-3 zsírsavak szedését a szívaritmiánál, valamint megelőzésre, mégpedig lazacolaj kapszulákkal. Amikor a cukorbetegség egy fajtájáról beszélünk (diabetes melitus) a triglicerid (össz-zsír) magas értéke nagy veszélyt jelent a szívbetegségek megjelenésében, valamint a lerakódások felhalmozódásában az artériákban. A magas cukorszint krónikus vesebetegséget okoz, ezért az Omega-3 készítmény E- vitaminnal megfelelő napi kombináció, amellyel növeljük az inzulin (a mellékvese hormonja) hatását és a sejtfal áteresztőképességét - ez fontos tényező a cukorbetegek egészségében. Azoknál a népcsoportoknál, akik sok halat (tehát Omega-3-at) fogyasztanak, ritkán alakulnak ki rákos daganatok. Ezek a zsírok különösen hatásosak a mellrák és a vastagbélrák megelőzésében. A kagylókban levő glikozaminokkal együtt, az Omega-3 preparátum védően hat a csuklókra, gátolva a fájdalmukat, duzzadásukat és javítva a csukló mozgékonyságát. Az auto-immun betegségeknél destruktív folyamat jelentkezik, amikor az immunrendszer a saját szervezete ellen harcol. Minden bőrfarkas, scleroderma (a bőr keményedésével járó, az egész szervezetet érintő collagen betegség), sclerosismultiplex, thrombocytopenia megbetegedésnél kiváló eredményt mutat, valamint a Chron-betegségnél is. A bőrpanaszoknál, különösen amikor gyulladásos reakciók vannak (aknék stb.) az Omega-3 az étrenddel együtt kiváló segítője a gyógykezelésnek. A pszoriázis kezelésénél megemelt mennyiségben is lehet fogyasztani.

  Ha erős gyulladásos reakció követi az asztmát, jól hat az Omega-3 zsírsav. A légzési panaszok, amelyek különösen a gyermekeknél jelentkeznek, nagy mértékben csökkennek, ha a gyermekek elegendő mennyiségű halat (Omega-3 zsírsavat) fogyasztanak. Az Omega-3 alkalmazásával a betegség enyhül vagy megszűnik számos hasonló állapotnál is: allergiás orrüreg-gyulladás, asztma, látási zavarok, hiperaktivitás, koncentrációs és tanulási zavarok. Egyre jobb eredményeket mutat az autisztikus gyermekek kezelésében is. Az Omega-3 szedésével a krónikus fáradtság jelentősen csökkenthető, ugyanúgy a lehangoltság (a depresszió kísérője) is, mert hatásos kedély-javító. Fontos az Omega-3 jelenléte a terhesség és a szoptatás ideje alatt. A magzat és a gyermekek az anyán keresztül hozzáférnek a megfelelő mennyiségű, szükséges Omega-3-hoz (kb. 1000 mg), ami az agy, valamint a teljes idegrendszer és a látószervek fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Ritkábban fordul elő a koraszülés és a szülés utáni depresszió. Számos tudományos munka szól arról, hogy a gyermekek kognitív képessége és a magasabb intelligencia egyenes összefüggésben van az Omega-3 jelenlétével a táplálkozásban.

  Rendeltetése:

  • erősíti a szívet,
  • megelőzően hat a szív és érrendszeri betegségekre (szívroham és agyvérzés),
  • megakadályozza a vérrögök képződését,
  • gátolja az érelmeszesedés kialakulását és kifejlődését,
  • rendezi és stabilizálja a magas vérnyomást,
  • javítja a vérkeringést és tisztítja a véredényeket a vérrögöktől,
  • a vér koleszterin- és triglicerid-szintjét csökkenti (nagy adagokban),
  • az agy, idegek és látószervek fejlődésére hat,
  • a terhesség és a szoptatás ideje alatt fontos a gyermek fejlődésében,
  • a szívinfarktus utáni felépüléskor,
  • sűrű fejfájás és migrénes panaszok esetén,
  • a reumatikus- és ízületi gyulladásoknál, gerinc- és csontfájdalmaknál,
  • számos neurológiai és dermatológiai panasznál - kedvezően hat a bőrre (gyulladás, sömör, neurodermitis, herpesz, májfoltok),
  • allergiás állapotban (asztma),
  • minden gyulladásnál a szervezetben csökkenti a gyulladást, így alkalmazható számos gyulladás stabilizálójaként,
  • a szervezet ellenálló-képességének és általános egészségének erősítésére.

  (Forrás: Dr. Förster írásai) 

  Lazacolaj : .....250ml. .....4.675,- Ft.   Kapszula: ...60 db ....3.200,- Ft. Br.

  
  
  

  ...7/2004. (IV. 26.) ESzC..3sM rendelet 6.§ (2) bekezdése értelmében az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a termékeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Ennek fényében a forgalmazó cég nem tulajdonít a termékeknek a betegséget megelőző, vagy gyógyító hatást. A termékek használata a szervezet öngyógyulását erősíti, és nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést. Ha Ön gyógyszereket szed, az orvossal való konzultáció nélkül ne hagyja el őket, és semmiképpen sem egyik napról a másikra.

  © 2008-2020 Zirkonia Bt.