Herba Brill®

Mert az egészség természetes

 • Főoldal
 • Rólunk
 • Akciók
 • Üzleti lehetőségek
 • Napenergia

   Herba Brill Energiaprogram

  A mai ember energiaigénye folyamatosan nő. Egyre több elektromos berendezést használunk. Ráadásul az elmúlt évszázadban az olcsó energiaforrások miatt kikoptak az egyszerű, természetből nyert energiafelhasználási módok. Ezzel egy időben egyre több családnak okoz gondot a villany-, víz-, vagy a gázszámlák kifizetése.
  A megoldás erre egy megfizethető, mégis környezetbarát energiaforrás, a Nap.

  Melegvíz napkollektor

  A napenergia felhasználása forró víz előállítására

  
  
  
  

  Hírek a Herba Brill napkollektorokról (2009.10.09.)


  Kifogtuk a legjobb és legolcsóbb napkollektort. Dőzsölünk a forró vízben, már nyolc család helyezte nyugdíjba a gáz vagy villanybojlert. (7,5 mert egy helyen hőcserélőt, bojlerbe vezetést stb. komplikációt alkalmaztak, ott nem működik tökéletesen)

  Működik az első napkollektorunk! (2009.09.12.)


  Már több mint két hónapja, hogy ünnepélyes keretek közt kikapcsoltam és nyugdíjba helyeztem a gázbojlerünket. Azóta csak a napkollektor biztosítja a forró vizet, és folyamatosan biztosítja is. Még egyszer sem sikerült annyi melegvizet elhasználnunk, hogy érezni lehetett volna a hőmérséklet csökkenését. A víz hőfoka kb. 80C° lehet. A legnagyobb igénybevétel olyan napon volt, mikor hárman kétszer is fürödtünk, mellette főzés, mosogatás, befőttesüveg mosás is volt. Több melegvizet használunk, nem gondol az ember folyton a gázszámlára. Mondhatom egészen különleges érzés fürdés közben arra gondolni, hogy erre a melegvízre sem gázdíj, sem ÁFA nem számolható! Természetesen a téli üzemről nincs tapasztalat, de már látom, hogy akkor is működni fog. Nagyon örülök, hogy beszereltük. Azóta több beszerelés megvalósult, általános tapasztalat: a napkollektor JÓÓÓ!
  Endrődi József
  2019. október végén tavaszig téli nyugalomba helyezzük, a mai napig működik.

  © 2008-2020 Zirkonia Bt.