Herba Brill®

Mert az egészség természetes

 • Főoldal
 • Rólunk
 • Akciók
 • Üzleti lehetőségek
 • Kurkuma Brill

  Egészséges élet a Távol-Kelet bölcsességével

  Kurkuma-papaya tabletta

  A kurkuma szedését fokozatosan érdemes elkezdeni, eleinte napi egy szemmel szoktatjuk a szervezetünket. Évek óta napi 1-2 szemet fogyasztunk belőle. Bár nincs tudományosan bizonyítva, mégis meglepő tapasztalat, hogy számtalan daganat kezdett visszafejlődni, és nyomtalanul eltűnni azok közt, akik néhány kúránk mellett a kurkumát is fogyasztották. Joshi Bharat szerint az indiai ember élete a kurkumás vízzel történő fürdéssel kezdődik, és egész életét végigkíséri ez a csodálatos növény, a házasságkötésen át az elmúlásig. Tudomásom szerint ismeretlen a gyerekkori leukémia ott, ahol napi rendszerességgel használják, mint fűszert.
  Használtuk fájdalom- és lázcsillapítónak, gyulladáscsökkentőnek, nem tepert le semmilyen fertőzés vagy influenzajárvány, ilyenkor emelt mennyiségben, (5-6 szem) fogyasztjuk.

  A kurkuma gyógyászati célú alkalmazásának története
  A hindi nyelven haldinak, kínaiul dzsiang-huangnak, tamilul mandzsalnak nevezett kurkuma mint gyógynövény, több mint ötezer éves múltra tekint vissza. Akkoriban, az indiai ajurvédikus gyógyászat szerint sebgyógyításra, vértisztításra és gyomorbántalmakra használták.

  Az első említés a szakirodalomban 1970-ig nyúlik vissza, amikor is indiai kutatók arról számoltak be, hogy a kurkumin patkányokban csökkentette a vér koleszterin-szintjét. A kurkumával folytatott kísérletek fonalát a kilencvenes években vették fel újra Bharat Aggarwal, a Genentech egykori kutatójának vezetésével. Aggarwal korábban rákkutatással foglalkozott és figyelme több kerülő után fordult a kurkumin felé.

  Az 1980-as években Aggarwal volt az a Genentech-nél, aki azonosította a tumor nekrózis faktor (TNF) alfának és bétának nevezett két molekulát, melyek hatásos tumorellenes vegyületeknek bizonyultak. A TNF molekulák - ha megfelelő helyen szabadulnak fel - nevüknek megfelelően képesek a ráksejtek elpusztítására, viszont ha a véráramba kerülve mindenfelé szétoszlanak, akkor akár a rák kialakulását is elindíthatják. A TNF-ek egy fontos fehérjét aktiválnak, ami egy sor olyan gént kapcsol be, vagy ki, melyek a gyulladás- és a sejtosztódás szabályozásában vesznek részt.

  A gyulladás és a szabályozatlan sejtosztódás közötti kapcsolat felismerése késztette rá Aggarwalt, hogy visszatérjen kezdeti kutatási témájához: 1989-ben a texasi egyetemen olyan vegyületeket kezdett kutatni, melyek amellett, hogy gyulladáscsökkentők, tumorellenes hatással is bírnak. Felidézve fiatalkori emlékeit, vagyis hogy a kurkuma az ajurvédikus gyógyászat szerint gyulladáscsökkentő hatású, úgy döntött, ad egy esélyt a fűszernövénynek. "Hoztunk a konyhából egy kis kurkumát, és rászórtuk a sejtekre"- emlékszik vissza Aggarwal. "Nem hittünk a szemünknek: teljesen blokkolta a TNF és az általa aktivált fehérje hatását!"

  Aggarwal a továbbiakban egy sor adatot publikált, miszerint a kurkumin gátolja a különböző ráksejtek osztódását és szétvándorlását. Munkája alapján a kurkumint mint segédmolekulát kipróbálták korai fázisú klinikai vizsgálatokban, hasnyálmirigyrák és a csontvelőrák egyik fajtája, a mielóma esetén. Mások azóta többek között vastagbélrák és Alzheimer-kór megelőzésére is kipróbálták. Sejt- és állatkísérletek alapján a kurkuma hatásos lehet egy sor gyulladásos megbetegedés, így a hasnyálmirigy-gyulladás, az ízületi gyulladások, a bélhurut, az allergia, vagy a nátha kezelésére, emellett ígéretesnek tűnik a cukorbetegség, egyes autoimmun betegségek, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére is. A klinikai vizsgálatok egyelőre még váratnak magukra, ám Aggarwal lelkesen küzd a fűszer sikeréért..

  120 db tabletta .   ..................3.935,- Ft.

  Forrás: www.egeszseg.origo.hu

  (A papaya leírását lásd a Kombucha*Brill-nél!)
  
  
  

  ...7/2004. (IV. 26.) ESzC..3sM rendelet 6.§ (2) bekezdése értelmében az étrend-kiegészítő jelölése, megjelenítése és reklámozása során tilos a termékeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni. Ennek fényében a forgalmazó cég nem tulajdonít a termékeknek a betegséget megelőző, vagy gyógyító hatást. A termékek használata a szervezet öngyógyulását erősíti, és nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést. Ha Ön gyógyszereket szed, az orvossal való konzultáció nélkül ne hagyja el őket, és semmiképpen sem egyik napról a másikra

  © 2008-2020 Zirkonia Bt.