Herba Brill

Mert az egészség természetes

  • Főoldal
  • Rólunk
  • Akciók
  • Üzleti lehetőségek
  • Flavo Brill

    9 gyümölcs az év mind a 12 hónapjára

    A kilenc gyümölcs kivonatával készült Flavo Brill közvetlenül a száj nyálkahártyáján is felszívódhat, így kerüli ki a gyomor emésztőnedveit, és őrzi meg hatékonyságát. A gyümölcsök gazdag hatóanyag tartalmát a kombucha biológiai védő hatása hosszú ideig megőrzi, így a szavatosságon belül hatóanyag csökkenés nélkül, hosszú ideig tárolható.

    Flavo Brill, az antioxidáns hatású étrendkiegészítő

    Az orvostudomány hosszú évtizedek óta tudja, hogy a szervezet oxidációs, redukciós egyensúlyának fontos szereplői a flavonoidok. A témával több évtizede foglalkozik dr. Török Szilveszter professzor, akinek most tesztelésre átadtuk a kombucha-flavonoid készítményünket és az alábbiakban az ő véleményét ismerhetik meg a tisztelt Olvasók.

    Immunrendszerünk állapotát jelentősen befolyásolja a szervezetünk védelmét és "méregtelenítését" szolgáló antioxidánsok és szabad gyökök egyensúlya, ami a szervezetműködés létfeltétele.

    Szabad gyökök képződését belső és külső okok idézik elő.

    • Ha a belélegzett levegő oxigénje vízzé alakul át és a biokémiai folyamat köztes termékei a szabad gyökök (szuperoxidok, hidrogén peroxidok, hidroxilgyökök), csak csekély mértékben szabadulnak ki a folyamatból, akkor ezeket semlegesíti a belső antioxidáns rendszer.
    • Ha a folyamat egyensúlya megbomlik, a káros, patológiás szabad gyökök kijutása a folyamatból jelentőssé válik. Ez elsősorban legyengült, beteg szervezetek, idősebb korúak, dohányzók, mértéktelen fogyókúrázók, versenysportolók stb. esetében jellemző.

    A patológiás szabad gyökök közvetlenül vagy közvetve minden betegség létrejöttében alapvető szerepet játszanak: gyulladásos folyamatok, sejtrombolás (membránok, genetikai anyagok), szív- és érrendszeri betegségek (50% feletti halálok!), sejtregeneráció-akadályozás (testi, szellemi hanyatlás), immunrendszeri és autoimmun-betegségek, rák stb.

    A patológiás szabad gyökök toxikus hatásai ellen nyújtanak védelmet a külső, bevihető természetes és mesterséges antioxidánsok, az A-, E-, K-, C-, B- és P-vitaminok, a karotinok és a karotinoidok, a flavonoidok, a polifenolok, a thiolok, az ?-3 zsírsavak, a Q10 enzim, a kalcium, a magnézium, a cink, a jód, a mangán, a molibdén, a réz és a szelén, illetve az ezeket tartalmazó termékek és készítmények.

    A természetes eredetű antioxidánsok képviselői a növényekben, a gyümölcsökben és zöldségekben előforduló ún. fitovegyületek. E fontos vegyületcsoport tagjai a fenolok, a fitoszterolok, a flavonoidok, a glükózinolátok, az izotiocianátok, az izoflavonok, a lignánok, a monoterpének, a szerves szulfidok, a tanninok.

    A természetes eredetű antioxidánsok legjelentősebb csoportját a flavonoidok alkotják. A flavonoidok polifenoltípusú vázszerkezettel rendelkeznek, amelyen különböző helyeken hidroxil és/vagy metoxi csoport(ok) helyezkednek el, és így mindegyik ismert flavonoid biológiai, fiziológiai hatása különböző. Ezért a flavonoidok minél nagyobb számú jelenlétét kell biztosítani a betegségek megelőzésében, a gyógyítás fázisában (speciális diéták, táplálékkiegészítők, gyógyító tápszerek stb.). A flavonoidok legfontosabb élettani hatását a kutatók az ún. zsírsav (lipid)-peroxidációs (LPO) folyamatok gátlásában látják. Ez a folyamat elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában játszik főszerepet.

    A flavonoidok rendkívül reakcióképes, könnyen átalakuló, oxidálódó és inaktiválódó vegyületek, ezért alapanyagaik kiválasztása, minősége, az előállításuk (kivonatolásuk) technológiája, a végtermék stabilitása, tárolása és felhasználása tudományosan megalapozott, szigorúan ellenőrzött feltételek és körülmények előírását és betartását igényli.

    A bioflavonoid-kivonatok, -koncentrátumok élénk rubin színe a készítmény minőségének egyik fontos jellemzője. Ha a flavonoidkészítmény színében barnás vagy barna árnyalat jelenik meg, akkor nagyon valószínű, hogy a flavonoidok kémiai átalakuláson (oxidáció, bomlás) mentek át, kedvező hatásuk, aktivitásuk jelentősen csökkent, sőt az így létrejött oxidálódott anyagok élettani hatása egyenesen károssá válhat.

    Az irodalomból ismeretes, hogy a kék szőlők flavonoid- és resveratrol- (antioxidánsok) tartalma felel a vörösborok közismert kedvező élettani hatásáért (pl. földközi-tengeri diéta, mediterrán diéta). A szakértők szerint a nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel felvett polifenoltípusú flavonoidok ilyenkor polimer formában kerülnek be a szervezetbe és így nagyon kedvezőtlen a felszívódásuk. A vörösbor esetében a héjon való erjesztés során a polimer forma elbomlik, és egyszerű monomer vegyületekké válik. Íly módon jóval nagyobb mennyiségben kerülnek a vörösborba, ahol a 10% feletti alkoholtartalom kedvezően stabilizálja őket.

    A "Flavo*Brill kombucha koncentrátum 9 gyümölcslé sűrítmény flavonoid tartalmával" elnevezésű készítménynél kilenc olyan alapanyagot (színes gyümölcsöt - meggy, fekete bodza, kökény, fekete ribiszke, arónia "fanyarka", csipkebogyó, kék áfonya, fekete áfonya, kék szőlő) választottak, amelyeknek flavonoid tartalma közismerten a legnagyobbak közé tartozik. A jó minőségű alapanyagokból kinyert léből a hatóanyagokat leginkább megőrző technológiával természetes, stabil sűrítményeket állítottak elő, és hordozóanyagként élő kombuchasűrítményt alkalmaztak.

    Az alapanyagokat, a sűrítményeket és a végterméket ismételt műszeres vizsgálatokkal értékelték. A mérési eredmények igazolták a fejlesztők várakozását. A forgalomba kerülő készítmény, a Flavo*Brill összetétele a következő:

    • Összes polifenol 12 000 mg/l
    • Antocianinok 2000 mg/l
    • Leukoantocianinok 18 000 mg/l
    • Katechinek 7000 mg/l
    • Resveratrol
    • TAS (antioxidáns) 80 felett

    A mérések és a tárolási kísérletek bizonyították, hogy a Flavo*Brill 9 gyümölcs kivonatával a garanciális időn belül megőrzi a biológiailag aktív összetevők eredeti koncentrációját, de a bennük levő gyümölcssavakat és vitaminokat is. A készítmény stabilitását a természetes összetevők optimális koncentrációjának és pH-értékének köszönheti. A Flavo*Brill teljesen természetes összetételű, konzerválószert, adalékanyagokat nem tartalmaz.

    Az egészség megőrzése vagy visszaszerzése érdekében mindenkinek ajánlom a Flavo*Brill kipróbálását. Győződjön meg arról, hogy a legjobbhoz, a legértékesebbhez a legolcsóbban juthat hozzá!

      Prof. dr. Török Szilveszter
      Forrás: Jakab István
    
    
    
    
    

    © 2008-2015 Zirkonia Bt.